Vasaros stovykla liepą

Liepos mėnuo mūsų darželio ugdytiniams padovanojo ne tik kaitrią saulę, bet ir naujų veiklų, įdomių patirčių bei gerų emocijų. Vasaros gamta  – ypatinga ir paslaptinga vieta, kurioje įdomu žaisti, kurti, tyrinėti ir, žinoma, patenkinti judėjimo poreikį.

Pirmąją liepos savaitę vyko vasaros stovykla „Mes – karaliai“, skirta Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai paminėti. Visi pasidabinę pačių pasigamintomis karūnomis tapome karaliais ir karalienėmis. O kad šventė įgytų prasmę ir išliktų vaikų širdyse sveikinome Lietuvą: dovanojome  savo šypsenas, gaminome  lietuvišką atributiką, statėme pilis, skambant  M. Mikutavičiaus dainai „Aš tikrai myliu Lietuvą“  surengėme eitynes apie darželį.

Antroji vasaros stovyklos savaitė „Sportas linksmai“ buvo nuspalvinta vaikišku džiaugsmu, naujais potyriais, teigiamomis emocijomis ir noru būti sveikiems ir stipriems. Ugdytiniai aktyviai sportavo įvairiose darželio ir Melioratorių parkelio judėjimui skirtose zonose, džiaugėsi vandens pramogomis.

Trečiąją stovyklos savaitę vaikų laukė dar vienas smagumas. Mažieji darbštuoliai mokėsi paruošti stalą teminiam vakarėliui, išbandė vandens, smėlio ir sausos žolės terapiją, atnaujino pojūčių taką, eksperimentavo su molio dulkėmis. Gerų darbų savaitę vainikavo „Kokteilių fiesta“ – norisi pasidžiaugti šauniais rezultatais!

Paskutinė vasaros stovyklos savaitė – „Vasaros eksperimentai“ džiugino STEAM veiklų gausa. Smagiai nusiteikę ir smalsumu spindinčiomis akutėmis vaikai kūrė ugnikalnį smėlio dėžėje, tyrinėjo ir piešė „Saulės šešėlius“, gamino saulės laikrodžius, „Vandens krioklį“. Kaip tikri laboratorijos darbuotojai per padidinimo stiklą tyrinėjo medžio kamieną, stebėjo juo keliaujančius vabalėlius, dalijosi savo pastebėjimais ir išvadomis.

Linkime Jums visiems lengvų, šviesių ir turiningų rugpjūčio mėnesio atostogų!