Projektinė savaitė „Su paukščiais sugrįžta pavasaris“

Vis dažniau girdime kalbant apie aplinkosauginį sąmoningumą, atsakingą vartojimą, gamtos išteklių saugojimo svarbą. Kiekvieną dieną turime mokytis saugoti ir tausoti švarų orą, vandenį, Žemę, gyvąją gamtą.

Visą savaitę mūsų darželyje vyko STEAM kūrybinės raiškos projektas, skirtas Pasaulinei Žemės dienai paminėti  „Su paukščiais sugrįžta pavasaris“. Pasiraitoję rankas į projektines veiklas įsitraukė visa darželio bendruomenė. Vaikai klausėsi kūrinių apie žemę, dalyvavo diskusijose. Kaip tikrame kino teatre pirko bilietus ir valgydami „popkornus“ žiūrėjo filmus apie pirmuosius pavasario pažymius – parskrendančius paukščius. Vaikai kartu su mokytojomis ir tėvais iš natūralių priemonių gamino paukščius, jais puošė darželio galeriją.

Berželio vaikai jau žino, kad pagrindinių paukščių sutiktuvių požymis – inkilėlių ruošimas. Ir skubame dėkoti visiems tėvams,  aktyviai prisijungusiems prie akcijos ir pagaminusiems  inkilėlius, kuriais papuošėme darželio sodą.

Lietuvių tautosakoje sakoma, kad paukščiai ant sparnų parneša saulę ir šilumą, gerą nuotaiką, savo čiulbėjimu prikelia žemę.