Vasaros stovyklų nuotykiai „Berželyje”: judesio, spalvų, muzikos ir nepamirštamų įspūdžių fiesta!

Vasara lopšelyje-darželyje „Berželis” – tai ne laikas ilsėtis, o metas nuotykiams ir nepamirštamiems įspūdžiams! Čia kiekvieną vasarą organizuojamos vasaros projektinių veiklų stovyklų savaitės.

„Spalvų šėlsmas”, „Mažieji indėniukai”, „Žydi žolynėliai”, „Sporto takeliu“- tai tik kelios iš daugelio savaičių stovyklų, jau nuspalvinusių „Berželio” vasarą. Vaikai nardė spalvų jūroje, žaidė, medžiojo spalvas gamtoje, klausėsi spalvų muzikos ir netgi sutiko spalvotus triušiukus!

„Mažųjų indėniukų” savaitę vaikai surengė didžiulį pikniką po atviru dangumi. Pasipuošę plunksnomis ir karoliais, jie trypčiojo pagal indėniškos muzikos ritmus, o būgnai, barškučiai ir marakasai sukūrė nepamirštamą atmosferą!

Grupių gentys sugalvojo sau įdomius indėniškus vardus – „Bėgantis Kiškis”, „Vikri Lūšis”, „Drugelis Skraidūnas” – tarsi iš senovės legendų. Vaikai kartu minė šaradas, juokėsi iš mįslių ir džiaugėsi šia nuostabia „genčių” bendryste.

Trečiąją stovyklos savaitę darželio lauko edukacinės erdvės virto mažąja botanikos laboratorija: vaikai tyrinėjo, rinko ir kūrė iš darželio lobių – žolynų, gėlių ir žolelių.

Artėjant Joninių savaitgaliui visų grupių vaikai rinkosi į kiemą, kur sukosi lietuvių liaudies rateliuose, žaidė su Ragana ir Žolynų fėja, atliko linksmas užduotis ir drąsiai šokinėjo per laužą. O kur gi be paparčio žiedo paieškos? Lauko edukacinėse erdvėse mažieji tyrinėtojai atidžiai dairėsi šio stebuklingos žiedo. O penktadienį su žolynų ir gėlių vainikais ant galvų vyresnieji vaikai skubėjo į Pavenčius leisti juos į upę. O kaip žygyje į gamtą be žaidimų, įvairių rungčių, estafečių, kaip be pikniko?

Ketvirtą stovyklos savaitę vaikai pasitiko sporto ritmu. Tenisas su netikėtumais:  įvairios raketės, kamuoliukai, plunksnelės, skraidukai.  Kiekvienas pataikymas – ne tik taškas, bet ir garantuotas džiaugsmo pliūpsnis! O kas sakė, kad kėgliai turi stovėti tiesiai? Mūsų stovykloje jie laksto, šokinėja ir kartais netgi kandžiojasi (jei nepasiseka pataikyti)!  Svarmenys iš… vandens ir malkų? Taip, jūs perskaitėte teisingai! Savaitę pradėjome išbandydami savo jėgą ne tik kilnodami malkas, bet ir nešiodami vandenį kibirais. Apsilaistėme, sušlapome – kai toks karštis – ne bėda.

Vasaros stovyklos „Berželyje” – tai ne tik smagus laikas, bet ir neįkainojama patirtis. Čia vaikai kuria nepamirštamus prisiminimus, kurie lydės juos visą gyvenimą!

 

Išversti » Translate