VASARA DARŽELYJE

 

Darželis vaikui – tai įvairių gebėjimų puoselėjimo, tyrinėjimų ir naujų atradimų šalis. Čia mažieji smalsuoliai laiką leidžia įprastoje ir saugioje aplinkoje, kur jų laukia įdomi, kaskart vis kitokia, kūrybingumą, aktyvumą ir sveiką gyvenseną skatinanti veikla, kur kiekviena diena kupina netikėtumų ir iššūkių.

Pasibaigus mokslo metams organizuojame veiklas vasaros stovyklos principu, stengiamės vaiko pasaulį paversti džiugiu, prasmingu ir kuo įdomesniu.

Pirmąją vasaros stovyklos savaitę  „Stebiu, tyrinėju, eksperimentuoju, atrandu“ mažieji darželio kūrėjai iš antrinių žaliavų gamino vandens sifonus, kūrė gėlių koliažus, dalyvavo įrengiant vaikų golfo aikštelę.

Antrąją vasaros stovyklos savaitę vaikai mokėsi saugaus eismo taisyklių, susipažino su pagrindiniais kelio ženklais. Panaudodami antrines žaliavas, išsijuosę kūrė įvairias transporto priemones, miestus ir gatves.

Vasaros stovyklos savaitė ,,Tarp gėlių” padovanojo spalvų bei kvapų įvairovę. Įsijungti į smagų kūrybinį procesą skatino įvairios veiklos lauke: vainikų pynimas, „paparčio žiedo“ gamyba ir ieškojimas, STEAM veikla – paroda ,,Senos rankinės ir gėlytės draugystė‘‘.

Pačią karščiausią birželio savaitę ugdytiniai džiaugėsi vasaros spalvomis ir visais jos teikiamais malonumais. Gelbėdamiesi nuo kaitrių saulutės spindulių pavėsyje plakė gaivius kokteilius, bei pasigardžiuodami juos degustavo.

Liepos mėnuo dovanojo kiekvienam lietuviui brangią šventę – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną. Nuo pat ankstyvo ryto vaikai gamino lietuvišką atributiką, kuria papuošė ant žaliojo įstaigos kalnelio pastatytą pilį. Skambant M. Mikutavičiaus dainai ,,Aš tikrai myliu Lietuvą“, mažieji lietuvaičiai surengė smagias, ritmiškas eitynes po darželio teritoriją.

Savaitė „Mažieji indėniukai“ prabėgo aktyviai, spalvingai ir kūrybingai. Vaikai gamino ir plunksnomis papuošė karūnas, tarsi tikri indėnų kariai dažė veidus maskuojančiomis spalvomis, judėjimui skirtose lauko erdvėse atliko greičio, taiklumo, vikrumo reikalaujančias užduotis.

Linksma ir ypatingai judri vasaros stovyklos savaitė „Sportas linksmai“ kvietė visus išbandyti savo jėgas „Stipruolio” rungtyje, dalyvauti lankstumo, vikrumo ir šoklumo  reikalaujančiose estafetėse, dėmesio koncentravimą, akies žvitrumą ir rankos taiklumą lavinančiuose žaidimuose.

Paskutinė stovyklos savaitė visus nukėlė į paslaptingą dinozaurų pasaulį. Įvairiose lauko erdvėse vaikai konstravo ir spalvino dinozaurus, kūrė pėdų atspaudus. Saulėtomis dienomis ieškojo gyvūnų šešėlių ir juos kopijavo popieriaus lape. Sukurtas „ugnikalnio išsiveržimas“ ne tik sukėlė džiugių emocijų audrą, bet ir skatino kūrybiškai mąstyti bei analizuoti.

Patirtinis ugdymas yra neatsiejama vaikiško gyvenimo dalis, todėl labai džiaugiamės turėdami puikią galimybę prisidėti prie įvairiapusiško ir pilnaverčio vaikų tobulėjimo.