Vasara darželyje

Vasara – tai toks laikas, kai norisi aktyviai judėti, tyrinėti ir pažinti aplinkinį pasaulį, mėgautis gamtos grožiu ir kvapais bei atrasti joje vis naujų, dar neišbandytų dalykų. Kaip ir kasmet vasarą pasitikome su projektu „Vasaros stovykla“, kuri pasižymėjo veiklų originalumu ir įvairove.

Vaikui judėjimas – įgimta savybė, neatsiejama vaikiško gyvenimo dalis, stiprybės ir sveikatos šaltinis. Pirmąją birželio savaitę „Sporto takeliu“ organizavome fizinį aktyvumą  skatinančias veiklas: rytinės mankštos, judrieji ir sportiniai žaidimai, estafetės, įvairios rungtys, žygiai į gamtą, futbolo varžybos – viskas, ko reikia visapusiškam asmenybės ugdymui.

Sekančią savaitę įvairiose darželio lauko erdvėse išdygo indėniškų palapinių – tipių miestelis, kur vaikai visą vasarą galės pailsėti, kurti, pabūti vienumoje, pabendrauti su draugu ar užsiimti kita norima veikla. „Indėniukai“ gamino ir plunksnomis papuošė karūnas, tarsi tikri indėnų kariai dažė veidus maskuojančiomis spalvomis, atliko greičio, taiklumo, vikrumo reikalaujančias užduotis, basomis kojomis išbandė pojūčių taką, o beržynėlyje šoko indėnų šokius.

Pasitinkant gražiausią vasaros Rasų ir Joninių dieną vaikai ėjo į žygį, sportavo, rinko įvairias gėles, kvepiančius žolynus, pynė vainikus, kūrė ir rišo puokštes. Patirtinis ugdymas yra neatsiejama ugdymo proceso dalis, tad veikdami gamtoje mažieji smalsuoliai turėjo puikią galimybę lavinti smulkiąją bei stambiąją motoriką, pastabumą, kūrybiškumą, savarankiškumą, ugdyti savisaugos instinktus.

Paskutinė birželio mėnesio savaitė nukėlė mus į paslaptingą vabalų karalystę. Plika akimi ir per padidinamąjį stiklą pievelėje stebėjome įvairių rūšių, dydžių ir formų vabalus. Aplankėme prieš daugelį metų darželio kieme įrengtą vabzdžių viešbutį ir neseniai suformuotą skruzdėlyną. Neribota fantazija paskatino mus kurti suvalgomą meną lėkštėje iš vaisių ir daržovių

Smagu, kad galime pasidžiaugti saulėtais, vasariškais orais ir didžiąją dienos dalį praleisti lauke aktyviai judėdami, pažindami, eksperimentuodami, bendraudami ir patirdami  atradimų džiaugsmą.